FAGYOS REGGEL UTÁN SOK NAPSÜTÉS

Hó és ónos eső is hullhat

 
Kedden keleten, délkeleten szállingózhat a hó, majd délután északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlra vegyes csapadék érkezik: ónos eső, fagyott eső, hó is hullhat.
Ezt megelőzően többórás napsütésre számíthatunk. Északon időnként megélénkülhet a délnyugati szél. Napközben -1, +4 fokos várható. Éjjel a Dunától keletre többfelé hószállingózás, havazás fehérítheti a tájat.

Gyenge melegfronti hatás.
 

Kevés hózápor, hétvégére erős fagyok jönnek

Szerda reggelre több helyen, napközben főként keleten, északkeleten és néhol nyugaton alakulhat ki havazás, hózápor. Máshol több órára kisüt a nap. Feltámad az északnyugati szél, többfelé erős, viharos lökések is lehetnek. -1, +5 fok között alakulnak a maximumok.

Csütörtökön is többfelé előfordulhat havazás, hózápor. A kissé szeles időben -2 és +4 fok között alakul nappal a hőmérséklet.

Pénteken már többet süthet a nap, de szeles, napközben is sokfelé fagyos időre számíthatunk. Egy-egy hózápor ezen a napon is előfordulhat. Hétvégére csapadékmentes idő, erős hajnali fagyok jönnek. Napközben sok lesz a napsütés, de a hőmérséklet sokfelé fagypont alatt marad.

  • idokep.hu
  • Fotó: illusztráció  

Megosztás: