(VIDEÓ) Súlyos baleset történt a Tiszalöki vízerőmű hajózsilipénél

Órákig tartó mentőakció a Tiszalöki vízerőműnél 

Szombat délután kevéssel 16 óra előtt  szirénázó tűzoltóra lettek figyelmesek a Tiszalöki vízierőmű közelében lévők. Nem sokkal később mentőhelikopter is érkezett amiből már sejteni lehetett, hogy súlyos baleset történhetett. A helyszín közelében lévő szemtanúk elmondása szerint, az erőműnél lévő hajózsilip felújítási munkálatai közben egy férfi az egyik állványról a zsilipkamra iszapjába zuhant és súlyosan megsérült. Nem hivatalos információk szerint a férfi fejsérülést szenvedett.

Fotók: Levadászva csoport

A mentésben résztvevőkre nagyon komoly feladat várt mert a zsilipkamra mélyégéből nem volt kis feladat kimenteni a sérültet. A közel két órán keresztül tartó mentőakciót végül siker koronázta. A sérült férfit mentővel a közelben várakozó mentőhelikopterhez szállították ami 18.15 perckor hagyta el az erőmű melletti területet és indult úticélja felé a Nyíregyházi Jósa András Oktatókórházba.  

Időközben hivatalos információt is kaptunk! 

10-12 méter mély zsilipbe zuhant egy férfi tiszalöki vízerőműnél

A tűzoltóknak, rendőröknek és a mentőknek 2 órás megfeszített munkával sikerült a súlyosan sérült férfit kimenteni. Ellátását követően a miskolci mentőhelikopter szállította a nyíregyházi kórházba.

📸: Magyar Légimentő Nonprofit Kft.Megosztás: