Videón az elképesztő autópályabaleset-A 67 éves sofőr menetiránnyal szemben fordult az M3-asra

Szeptember 11-én több jármű ütközött össze az M3-as autópálya Budapest irányába vezető oldalának 108-as kilométerszelvényében, az M25-ös autóút lehajtójánál. Az elsődleges adatok alapján ketten sérültek meg a balesetben.

A Magyar Közút szeptember 14-én tette közzé saját kamerarendszerének felvételét a balesetről. Ezen jól látszik, hogy az M25-ös felől érkező, üres utánfutót vontató sötét furgon menetiránnyal szemben fordul rá az M3-asra. A 67 éves sofőr hihetetlen manővere a csodával határos módon nem követelt emberéletet.  A Miskolc irányából (szabályosan) érkező és azonnal fékező szürke személyautó pont a kanyarodó furgon és az utánfutó közé csapódott, aminek következtében a furgon megpördült, a leszakadó utánfutó pedig az ellentétes irányban kisodródott. A személyautóban 4 gyermek és két felnőtt utazott. 

A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogyha eltévesztünk egy kijáratot egy gyorsforgalmi úton, soha ne forduljunk vagy tolassunk vissza. A hazai gyorsforgalmi utakon sűrűn találhatóak különszintű csomópontok, melyeken keresztül biztonságosan lehajthatunk és megfordulhatunk. Ha pihenőhelyet vagy leállóöblöt találunk, álljunk meg és tekintsük át a lehetséges útvonalat, figyeljük a közúti jelzéseket, útirányjelző táblákat.

  • szabolcsihir.hu
  • Magyar Közút/YouTube 
Megosztás: