Az én történetem: 9/11-A WORLD TRADE CENTER utolsó napja

19 éve történt 

19 éve történt, de talán nincs olyan ember aki ne emlékezne arra, hogy mit csinált azon a napon amikor a világ visszavonhatatlanul és végérvényesen megváltozott.

 

“Aznap Nyíregyházán az egyik “mekiben” olyan dolog történt ami előtte sosem. Alig egy órája indult el a délutános műszak amikor megjelent az egyik vezető és azt mondta, hogy egyesével mindenki menjen ki a pihenőbe és nézze meg, hogy mi megy a tv-ben. Nem volt még internetes okostelefon így az egyetlen kapcsolatunk a külvilág híreivel a tv volt. 

Egy rövid időre egymást váltva minden állomást  elhagyta az oda beosztott dolgozó a konyhától a kasszákig,  a raktártól a vendégtérig. Hihetetlen volt a látvány. Fekete füst gomolygott  a World Trade Center körül  és olyan képsorokat mutattak, amiket korábban csak katasztrófafilmben láthattunk.

 

14 órakor kezdtem, de alig 4 óra múlva már úton voltam haza. Nem akartam lemaradni semmiről. Emlékszem mennyire utáltam, hogy az egyik tv csatornán valami semmitmondó filmet adtak ami miatt még meg kellett küzdenem az ősökkel azért, hogy a híreket nézhessem. Egyik csatornáról váltottam a másikra de túl sok új információt nem lehetett megtudni. Biztos voltam abban, hogy ebből világháború lesz de szerencsére nem így történt.

Ma 19 éve történt de még ma is sokszor vitaindító a téma. Azóta ugyanis számos elmélet született amiben pontról pontra cáfolják az események hivatalos verzióját. Nehéz téma ez is mert két táborra szakítja az embereket. A teljes igazságot valószínűleg soha nem tudjuk meg.  

 

Megosztás: