KLIPFORGATÁS KÖZBEN RONGÁLTA MEG A MŰEMLÉK MAUZÓLEUMOT, MAJD FELTÖLTÖTTE AZ INTERNETRE

 

A Kaposvári Járási Ügyészség műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt emelt vádat azzal a 27 éves férfival szemben, aki úgy okozott kárt a védett épületben, hogy az egyik belső falát megrúgta.

A helyismerettel rendelkező vádlott 2020 áprilisában, Mikében egy általa írt zeneszámhoz forgatott videoklipet barátaival, amely során a Mike Község Önkormányzatának tulajdonában lévő és műemléki védettség alá tartozó Somssich mauzóleumhoz is kimentek.

A filmezés során a férfi az épület ajtaját nagy lendülettel belökte, üres sörös üveget vágott többször is a falhoz, illetve abba olyan erővel rúgott bele, hogy egy részen lehullott a vakolat és 80.000 forint kár keletkezett.

A vádlott rongálását kamerával is rögzítették, majd a klip részeként egy internetes videómegosztó oldalon tették elérhetővé, ami alapján végül büntetőeljárás indult.

A férfival szemben az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás alkalmazását indítványozta.

  • ugyeszseg.hu

A rapper rongálását kamerával is rögzítették, majd a klip részeként egy internetes videómegosztó oldalon tették elérhetővé. Az Origo szerint az Őszintén című szám forgatásán történtek miatt indult büntetőeljárás a zenésszel szemben.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=41&v=9DWDHZRRyew&feature=emb_title

 

 

 Megosztás: