Le a kalappal a taxis előtt-A rendőrség nyilvánosságra hozott egy segélyhívást

A hívás még júliusban futott be a 112-re, az események pedig szerencsésen alakultak

 

Egy férfi július 15-én délelőtt Budapest VIII. kerületében, egy lakóház előtt kitépte egy idős asszony nyakából két arany nyakláncát, majd elszaladt. A hölggyel volt a férje is, aki azonnal az elkövető után ment, de nem tudta utolérni, mert a férfi beült egy taxiba és elhajtott.

Az esetet látta egy taxisofőr is, aki beültette az idős férfit az autójába és a másik taxis után eredt, miközben hívta a 112-t. A bejelentővel végig vonalban voltak a rendőrök, akik kollégáikat a helyszínre irányították. A járőrök az Orczy térnél meglátták az elkövetőt egy piros lámpánál álló taxiban, majd az autó elé álltak és elfogták a férfit.

A taxisofőr hős helytállásáért elismerést kapott Budapest rendőrfőkapitányától.

112 segélyhívás: a taxisofőr

Bemutatunk egy valós hangfelvételt, ami a 112-es segélyhívószámra érkezett. ☎️ A felvétel ezt, a korábban nagy nyilvánosságot kapott esetet meséli el: Egy férfi július 15-én délelőtt Budapest VIII. kerületében, egy lakóház előtt kitépte egy idős asszony nyakából két arany nyakláncát, majd elszaladt. A hölggyel volt a férje is, aki azonnal az elkövető után ment, de nem tudta utolérni, mert a férfi beült egy taxiba és elhajtott. 🚕🚖Az esetet látta egy taxisofőr is, aki beültette az idős férfit az autójába és a másik taxis után ment, miközben hívta a 112-t. 🚖 A bejelentővel végig vonalban voltak a rendőrök, akik kollégáikat a helyszínre irányították. A járőrök az Orczy térnél meglátták az elkövetőt egy piros lámpánál álló taxiban, majd az autó elé álltak és elfogták a férfit. A taxisofőr hős helytállásáért elismerést kapott Budapest rendőrfőkapitányától. 🙏

Közzétette: Magyar Rendőrség – 2020. augusztus 3., hétfő

  • police.hu, vezess.hu 
  • Fotó: saját illusztráció  

Megosztás: