Csapást mérnek a szúnyogokra Nyíregyházán

 Felhívjuk a Tisztelt Lakosok figyelmét, hogy az országos központi szúnyoggyérítés keretében Nyíregyháza lakott belterületén légi kémiai szúnyoggyérítést végeznek 2020. augusztus 10-én (hétfőn) a napnyugtát megelőző 1,5 órában.

 

? Rossz idő esetén a védekezésre 2020. augusztus 11-12. lett kijelölve.

? Az alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

? A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

? A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

⚜️ Türelmüket és megértésüket köszönjük!

  • NYÍRVV
  • Fotó: saját  

Megosztás: