ORSZÁGSZERTE TÖBB NAPIG SZÁLLODÁBAN ÉLT, DE SEHOL SEM FIZETETT- A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG SAJTÓKÖZLEMÉNYE

A vádlott 2019. február 6-án szabadult ugyanilyen ügyben elrendelt letartóztatásából, majd hat nappal később újból fizetési szándék nélkül vett ki egy hotelszobát Hajdúszoboszlón.

A férfi módszere az volt, hogy úgy vette igénybe a szállodai szolgáltatásokat, a hotel alkalmazottait megtévesztve, hogy nem állt szándékában fizetni a szállásért, a különböző ellátásokért és szolgáltatásokért és arra anyagi lehetősége sem volt.

2019. február 12. és november 18. közötti időszakban összesen negyven szállodában 164 éjszakát töltött az ország különböző területein.

A vádlott legtöbbször interneten keresztül foglalt szállást három-öt napra, de a szállodai tartózkodása során többször meg is hosszabbította foglalását. A hotelekből általában az utolsó éjszaka előtti napon fizetés nélkül távozott és legtöbbször még aznap este megszállt egy másik településen lévő szállodában.

A férfit 2019. november 18-án egy veresegyházi szállodában elfogták, majd őrizetbe vették.

A vádlott a 40 sértettnek összesen közel 3,5 millió forint kárt okozott, ami nem térült meg.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben 38 rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 2 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt. Indítványozta továbbá, hogy a járásbíróság a sértettek által bejelentett polgári jogi igényeket érdemben bírálja el és közel egymillió forint erejéig rendeljen el a vádlottal szemben vagyonelkobzást.

  • ügyészség 
  • Fotó: illusztráció  

Megosztás: