20 perc alatt elfogták a piros cipős rövidnadrágos tolvajt, aki rendőrnek adta ki magát

Rendőrnek adta ki magát és meglopott egy szigetszentmártoni időst a gyanú szerint az a 26 éves férfi, aki 20 perccel később valódi bűnüldözőkkel ismerkedhetett

 

Piros cipős, rövidnadrágos férfi kopogott be 2020. július 6-án kora délután egy szigetszentmártoni lakásba. Az ajtót nyitó, 63 éves idősnek illendően, Szabó Károly rendőr főtörzsőrmesterként bemutatkozott. Egy előző esti bűncselekményre hivatkozva vette rá a jóhiszemű férfit, hogy beengedje otthonába, ahol aztán érdeklődve szétnézett, majd dolga végeztével gyorsan távozott. Az idős csak ezután vette észre, hogy mobiltelefonjának és pénztárcájának – benne személyes okmányaival és 2.800 forintjával – lába kélt. Gyorsan hívta a rendőrséget, és részletes személyleírást adott látogatójáról. A ráckevei egyenruhások húsz perccel később Szigetújfalu-Adony kompátkelőnél látták meg a keresett férfit, akinek illendően bemutatkoztak, majd előállították, miután ruhájából előkerült az ellopott mobiltelefon és a pénztárca.

A 26 éves kiskunlacházi férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ráckevei Rendőrkapitányságon.

  • police.hu/Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
  • Fotó: illusztráció  

Megosztás: