Rossz állapotban lévő gumiabroncs miatt történt a tragikus baleset

MŰSZAKI HIBA VEZETETT A HALÁLOS KÖZLEKEDÉSI BALESETHEZ 
Tehergépkocsi ütközött össze egy személyautóval a Mezőkovácsháza és Kaszaper közötti úton. A balesetben a teherautó sofőrje könnyebben, míg a másik jármű vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Halálos közúti közlekedési baleset történt 2019. október 11-én 17 óra 15 perc körül, a Mezőkovácsháza és Kaszaper közötti úton. Egy tehergépkocsi defektet kapott, áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol összeütközött egy személyautóval. A balesetben a teherautót vezető kunágotai férfi könnyebben, míg az utóbbi jármű vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eljárás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértő szakvéleménye szerint a tragédia műszaki hiba miatt történt, mert a defektet kapott gumiabroncs rossz állapotban volt. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a 44 éves sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az eljárás iratait 2020. június 10-én továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.

  • police.hu/Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 

Megosztás: