Vásár nyílik a Sóstói Múzeumfaluban Pünkösdkor

A Sóstói Múzeumfalu erre a hétvégére három napos (május 30-31. és június 1.) rendkívüli nyitvatartással és termelői vásárral készül. A Múzeumfalu portái megtelnek élettel, a műhelysorba visszaköltöznek a mesterek, kemencében folyamatosan sütik a régi ízeket felidéző kelt tésztákat. A kézműves munkákban 3-3 fő vehet részt egyszerre. Szövés, agyagozás, gyertyamártás, nemezelés, népi játékok kipróbálása minden korosztály számára érdekes elfoglaltság lehet, főleg, hogy közben sok finom ételt kóstolhatnak a vendégek. A Mesekuckóban élőszavas mesét hallgathatnak korlátozott számban, de nemcsak a gyerekek, hanem kísérőik is. A jármi kisnemesi házban megtekinthetik a “Csak azt lehet megírni, ami fáj” – Móricz Zsigmond parasztábrázolása című kiállítást, kurátori tárlatvezetéssel.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. szervezésében mindhárom napon termelői vásárt is tartanak, így népművészeti termékek mellett sokféle finomságot is hazavihetnek a látogatók.

Belépők a három napos hétvégén továbbra is kedvezményesen válthatóak, így a 6 év alattiaknak ingyenes, a diák és felnőtt jegyek egységesen 500 Ft-ba kerülnek, a 70 év feletti nyugdíjasok 300 Ft-os sétálójegyet válthatnak.

Pünkösd vasárnapján, gyermeknapon (május 31-én) minden 14 év alatti gyermek INGYEN, kísérőik a kedvezményes jeggyel látogathatják a Sóstói Múzeumfalut.

  • nyiregyhaza.hu
  • Fotó: illusztráció/saját  

Likeolj és kövess minket: