“Szoba a Facebookon”-Startol a Facebook, “Messenger Rooms” funkciója

Hamarosan akár 50 fő is jelen lehet egy szobában

Az egész világot felforgató új koronavírus-járvány miatt a Facebook-felhasználók körében az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt valós idejű videoközvetítés iránti igény, a közösségi oldal beszámolója szerint a COVID-19 által leginkább fertőzött területeken duplázódtak a Messenger és WhatsApp videohívások, és emelkedett a Facebook Live és az Instagram Live videók száma is. A Facebook ezért döntött úgy, hogy olyan új funkciót vezet be, amivel a videochatek és élő videók közvetítése egyszerűbbé válhat.

Facebook Messenger Rooms

Facebook Messenger RoomsThis video will show you how to create a video chat Facebook Room, control Rooms privacy settings, and use its augmented reality features

Közzétette: Abhishek Jaguessar Computer Palace – 2020. április 25., szombat

 

A vadonatúj Messenger Rooms lehetőséggel – a Facebook szerint – könnyebben tölthető minőségi idő a barátokkal, a családdal és a hasonló érdeklődésű emberekkel. A tömeges videochat lehetőségét biztosító virtuális szobák közvetlenül a Messengerből vagy a Facebookon hozhatók létre, és bárki csatlakozhat a videohívásokhoz, még akkor is, ha nincs Facebook-fiókja. A fejlesztők ígérete szerint egy szobában hamarosan akár 50 fő is jelen lehet, méghozzá bármiféle időbeli korlátozás nélkül.

A szobák a Facebook hírfolyamában, csoportjaiban és eseményei között is megoszthatók, így az ismerősök könnyedén felfedezhetik őket, és a Facebook azt tervezi, hogy a funkció idővel elérhető lesz az Instagram Direct keretében, a WhatsApp alkalmazásban és a cég által gyártott Portal eszközökön is.

Ha a barátaink vagy egy közösség olyan szobát hoz létre, amiben minket is szívesen látnak, azok megjelennek a Facebookon, és könnyedén eldönhető lesz, melyikhez szeretnénk csatlakozni. Meghívás esetén egyaránt lehet csatlakozni telefonról vagy számítógépről, ráadásul letölteni sem kell hozzá semmit. Amennyiben pedig a Messenger alkalmazást használjuk, akkor a különböző AR-effektusok, például virtuális nyuszifül is bekapcsolható a videohívás alatt. És ez még nem minden, hiszen emellé olyan funkciók is elérhetők, mint a 360 fokos hátterek vagy a virtuális hangulatfények.

Egy szoba létrehozásakor kiválasztható, ki láthatja és csatlakozhat hozzá. A hívásból bármikor eltávolíthatók másokat, vagy be is zárható a szoba, ha nem akarjuk, hogy bárki más belépjen. A  Messenger Rooms néhány országban már áprilisban elérhető lesz, a világ többi részében pedig az elkövetkező hetekben fogják aktiválni.

  • Fotó: facebook 
  • 24.hu/Birkás Péter  

Likeolj és kövess minket:
Megosztás: