Ámokfutó Lamborghinis – kiakadt a lézeres sebességmérő

A rendőrt is majdnem elgázolta

 

Vasárnap kora reggel egy Lamborghini száguldozott Felső-Bajorország útjain. Habach község közelében a rendőrök éppen egy korábbi balesetnél helyszíneltek, amikor 5 óra 20 perc körül „elszállt” mellettük a sportkocsi, fékezés nélkül, veszélytelennek korántsem nevezhető szituációban. A sofőrt az egyenruhások látványa nemigen hatotta meg, így változatlan tempóval továbbhajtott, majd néhány kilométerrel később sebességmérést végző rendőrökbe ütközött.

A lézeres sebességmérő 250 km/h-es értékig volt kalibrálva, addig volt képes a mérésre, ám a készülék a felső értéket mutatva „kiakadt”, a Lamborghini annál is gyorsabban ment (a helyszínen egyébként 100 km/h volt az engedélyezett érték). A luxus sportkocsi vezetője még ekkor sem lassított, repesztett tovább. Néhány perccel később egy rendőr akarta a járművet leállítani, de erről hamarosan le kellett mondania: életét mentve ugrott félre a fékezés nélkül sportkocsi elől. Ha nem teszi, bizony nem sok esélye lett volna…


Végül mégiscsak sikerült megállítani az ámokfutást. Miután a rendőrök egy úton keresztbe állított szolgálati gépkocsival lezárták az utat, a Lamborghini megállásra kényszerült. A müncheni férfi vezetői engedélyét azonnal elvették, a sportkocsit lefoglalták, és a sofőr ellen tiltott közúti verseny, valamint közúti veszélyeztetés alapos gyanúja miatt eljárást indítottak. A 250 km/h feletti haladási sebesség már olyan jelentős gyorshajtás, hogy a hatályos német jog szerint „tiltott közúti versenynek” minősül, és elkövetése miatt önmagában is szabadságvesztés büntetés szabható ki. És akkor még a közúti veszélyeztetésről nem is beszéltünk.

  • Baleset-megelőzés
  • Fotó: illusztráció  

Likeolj és kövess minket:
Megosztás: