Végzetes találat Újfehértón-2 kilométer távolságból érte halálos lövés

Újfehértó — Tragédiába torkollott egy vadászat Újfehértó mellett, miután egy vadra leadott lövés célt tévesztett, s egy két kilométerrel odébb lévő embert talált el a település egyik sűrűn lakott utcájában.

 

A Blikk  információi szerint a vadász még csak nem is sejtette, hogy embert ölt. Ő ugyanis csak akkor szembesült tettével, amikor az egyenruhások bekopogtattak hozzá, majd közölték vele a szörnyűséget. A településen élőket megrázták a történtek.

– Épp kint ültem a kertben, amikor Pistát meglőtték – mondta még napokkal az eset után is megdöbbenve Kati néni, aki először nem értette, mi történt szomszédjával. – Lövést nem hallottam, csak annyit láttam, hogy a kocsi és a kerítés között fekszik valaki, de nem gondoltam, hogy ekkora a baj. Hazafelé tartottam, amikor a mentők szirénáját hallottam, másnap pedig már láttam, hogy a rendőrök helyszíneltek – idézte fel a hölgy, hozzátéve: fia és unokája a történtek miatt csak félve látogatták meg őt.

– Egyszerűen érthetetlen, hogy fordulhat ilyen elő. Miért kell a fegyvert a város felé fordítani?! – tette fel kétségbeesetten a kérdést egy másik utcabeli, aki azt reméli, hogy a jövőben a vadászatot is betiltják a környéken.

A BLIKK Információi szerint a meglőtt ember éppen lányával beszélgetett háza udvarán, amikor a találat érte. Vadászatban jártas informátorunktól úgy tudjuk, hogy a lövedéket általában nagyvadak ellen szokták bevetni. Mint fogalmazott, képes egy lovat is néhány másodperc alatt kivéreztetni, így a megsebzett férfinak esélye sem volt.

Az egyenruhások több nappal a tragédia után is helyszíneltek azon a területen, ahonnan a lövést leadhatták.

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az Újfehértón történt haláleset körülményeit büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja – mondta megkeresésünkre a Szabolcs Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az esettel kapcsolatban kerestük az elhunyt nyugalmazott katonatiszt családját, de nem szerettek volna beszélni a történtekről.

Erre mesterlövész sem képes

A leghíresebb háborús mesterlövészek körében is csodaszámba megy, ha valaki két kilométer távolságból képes az emberi célt eltalálni. A lövedék közel 4-6 másodpercen át repül, 3-4 métert is esik a pályája. Mindezt figyelembe kell venni célzáskor, ráadásul a szél is méterekkel eltérítheti oldalirányba a röppályát, ezt is bele kell kalkulálni.

  • blikk.hu
  • Fotó: Fuszek Gábor  

Megosztás: