Neki már biztosan nem volt szüksége rá-Miután Nyíregyházáról hazavitte a vonat Hajdúhadházra, felgyújtotta az egyik utasfülkét

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték a vizsgálatot azzal a férfival szemben, aki felgyújtotta egy személyvonat utasfülkéjét

 

A rendőrségre 2020. április 17-én 17 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a Nyíregyházról, Bocskaikert vasúti állomásra megérkezett személyvonat egyik fülkéjében tűz ütött ki. A tüzet a katasztrófavédelem helyszínre érkező munkatársai eloltották, személyi sérülés nem történt. 

A beszerzett adatok és a helyszíni szemle megállapításai arra utaltak, hogy a tüzet valaki szándékosan okozta. A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozói az ügy felderítése során azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 18 éves helyi fiút. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalt, aki beismerte és megbánta tettét. Elmondta, hogy Nyíregyházán volt vásárolni, onnan vonattal utazott Hajdúhadházra. Leszállás előtt néhány perccel a mosdóból az utasfülkébe vitte a WC papírt, amit meggyújtott, azonban nem gondolta, hogy az egész fülke kiéghet. 

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rongálás, valamint vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 18 éves fiúval szemben. A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

  • police.hu/Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Megosztás: