LEZÁRT ÜGY: ELFOGTÁK A KÉKCSEI LOPÁSOKKAL GYANÚSÍTHATÓ FÉRFIT

A Kisvárdai Rendőrkapitányság Dombrádi Rendőrőrse befejezte az ügy vizsgálatát

 

A Kisvárdai Rendőrkapitányság Dombrádi Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást H. Csaba 26 éves kékcsei lakos ellen. A gyanúsított 2019. december 8-án bement egy kékcsei lakóház udvarára, és a nyitva hagyott pincéből eltulajdonított egy benzinmotoros láncfűrészt. A rendőrök a helyszíni szemle és a széleskörű adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül azonosították, és 2019. december 11-én elfogták a feltételezett tettest. A 26 éves férfit a rendőrőrsön gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a gyanúsított korábban is követett el Kékcse településen vagyon elleni bűncselekményeket. Két héttel korábban egy kékcsei lakóházhoz tartozó nyitott állapotú melléképületből akart egy benzinmotoros láncfűrészt eltulajdonítani, de akkor cselekménye közben tetten érték, így értékszerzés nélkül elmenekült a helyszínről. Előtte pedig egy kékcsei ingatlan udvaráról lopott el létrákat és különböző barkácsgépeket.

A büntetőeljárás alatt a dombrádi rendőrök azonosítottak egy 36 éves kékcsei és egy 45 éves kisvárdai férfit, akiket a rendőrőrsön orgazdaság vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A rendelkezésre álló adatok szerint H. Csaba a fiatalabb férfi közreműködésével eladásra kínálta 2019. december 8-án a kisvárdai férfinak a lopásból származó láncfűrészt, aki azt jóval a kiskereskedelmi forgalmi értékén alul megvásárolta. A lopott láncfűrészt az eljárás során visszaadták a sértettnek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kisvárdai Rendőrkapitányság Dombrádi Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek. 

  • police.hu/Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság

 

  • Fotó: illusztráció 
Megosztás: