SZIRÉNÁZÓ MENTŐ ELŐTT BÜNTETŐFÉKEZETT-ELŐÁLLÍTOTTÁK A 23 ÉVES GÉPKOCSIVEZETŐT

Közúti veszélyeztetés gyanújával eljárást indítottak ellene és a helyszínen azonnal elvették a jogosítványát

Egy törteli lakos közlekedett autóval Martfű külterületén két napja este, amikor utolért egy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő mentőautót. Az autó vezetője ennek ellenére is meg akarta előzni a mentőt, még a távolsági fényszóró felvillantásával, továbbá dudálva is többször jelzést adott az eset kocsit vezető életmentőnek. A mentő beteget szállított, így bajtársunk jól megválasztott sebesség mellett, folyamatosan szeretett volna haladni.

Miután a 23 éves férfi végül mégis megelőzte a mentőautót, hatalmasat büntetőfékezett a sérültet szállító jármű előtt, amiért nem kapott elsőbbséget. Bajtársunk csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy maga is erős fékezésre kényszerült. Szerencsére a jól rögzített beteg állapotában, az ijedtségen kívül, nem okozott változást a hirtelen manőver. Bajtársaink a fékezés után azonnal újravizsgálták sérültjüket, majd végül folytatták útjukat. A rendőrök perceken belül elfogták, és előállították az eszetlen autóst.


A szolnoki rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Á. András ellen, akinek a rendőrök a helyszínen azonnal el is vették vezetői engedélyét. Köszönjük a hatóságok gyors intézkedését. ?❤️?
Balesetmentes közlekedést kívánunk!
#mentők #veddészreamentőt #VIGYÁZZUNKEGYMÁSRA
/képünk illusztráció/

  • Országos Mentőszolgálat/facebook  

Megosztás: