(VIDEÓ) Az Iráni koronavírus fertőzöttek miatt szükség volt rendőri jelenlétre, hogy nem bántalmazzák az ápolókat, orvosokat

Az eddig koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált három iráni személy esetében zajló kontaktkutatás során több a fertőzöttekkel szoros kapcsolatban álló iráni személynél is elrendelte a hatóság a kötelező járványügyi vizsgálatot.

Az érintettek nem mindig együttműködőek. Lakatos Tibor az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője külön felhívta arra a figyelmet, hogy bűncselekményt követ el az, aki nem veti alá magát a járványügyi intézkedéseknek. Jelezte, ma is volt egy ilyen intézkedés, mert két iráni állampolgár a kötelező határozat ellenére nem hajlandó magát alávetni az elzárt megfigyelés szabályainak. Amennyiben ezt önként nem teszik meg, a rendőrség intézkedik velük szemben, és kórházba viszik őket.

Ha azok, akik szándékos magatartásuk miatt megfertőznek valakit, akkor akár súlyos testi sértés miatt is felelhetnek. Abban az esetben, ha haláleset történik halált okozó testi sértés miatt vonják őket felelősségre – mondta a rendőr ezredes.

Rendőri intézkedésekre is szükség volt két iráni koronavírus-fertőzöttel kapcsolatban

Rendőri intézkedésekre is szükség volt két iráni koronavírus-fertőzöttel kapcsolatban.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. március 8., vasárnap

  

 

Megosztás: