Finn módszeres ellenőrzés-738 járművezetőt állítottak meg a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság rendőrei

Összesen 738 járművezetőt ellenőriztek, akik közül senki nem bizonyult ittasnak.

 

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2020. február 24-én és február 29-én finn módszeres ittasság-ellenőrzést hajtottak végre. A rendőrök több településen összesen 738 járművezetőt ellenőriztek, akik közül senki nem bizonyult ittasnak.

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát is ellenőrizték. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 37 fővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot. Kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 26 fővel szemben figyelmeztetést alkalmaztak, 17 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, további 2 fővel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök. Az ellenőrzés alatt volt olyan járművezető, aki a járműben a megengedettnél több személyt szállított, vele szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretén belül pénzbírságot szabtak ki.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza meg. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

… hogy mindenki hazaérjen!

 

  • police.hu/Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 

Megosztás: