Autós üldözés Nyíregyházán: Nem tudott magyarázatot adni a férfi, aki a rendőrautó előtt vészfékezett

Kiderült, milyen büntetést kap a nyíregyházi férfi, aki megpróbálta lerázni a rendőröket.
 
Február 25-én, Nyíregyházán a rendőrök szabálysértés elkövetése miatt szándékoztak intézkedés alá vonni egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost. A férfi a rendőrök felszólításának nem tett eleget, hanem egy kereszteződésben szabálytalanul megfordult és nagy sebességgel elhajtott – tájékoztatta a SZON szerkesztőségét  dr. Fedor Rita.
 
“A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: a rendőrök a szolgálati gépkocsival megkülönböztető fény- és hangjelzés használata mellett utánamentek és követték. A járművezető a Szegfű utca egyenes szakaszán indokolatlanul vészfékezett, aminek következtében a mögötte haladó szolgálati gépkocsi – a fékezés ellenére – érintőlegesen nekiütközött.”
 
A balesetben következtében személyi sérülés nem történt. A járművezető vezetői engedéllyel rendelkezett, ittasság nem nyert megállapítást. Tettére, hogy miért próbálta meg kivonni magát a rendőri intézkedés alól, nem tudott magyarázatot adni.
 
A rendőrség az elkövetett jogsértések miatt a járművezetővel szemben három közigazgatási bírságot, mindösszesen 110 ezer forint összegben, valamint a 2012. évi II. törvény 219. §-ba ütköző a közúti közlekedés rendjének megzavarása, és a 2012. évi II. törvény 224. §-ba ütköző közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértések elkövetése miatt gyorsított szabálysértési eljárást folytatott le vele szemben, és hatvanezer forint pénzbírságot, illetve 6 hónap járművezetéstől eltiltást szabott ki.
 
  • Szon.hu
  • Fotó: Szabolcs Trafi/Útinfó 


 
 
 
 
Likeolj és kövess minket:
Megosztás: