Egy benzinkutas rájött, hogyan csalhat bankkártyás fizetésnél

 

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki Lentiben, egy benzinkúton követett el bankkártyás csalást nagyjából fél éven keresztül, írja az MTI. A nő egy hibát fedezett fel a bankkártyás fizetési rendszerben, és több mint kétmillió forintos kárt okozott.

Mint kiderült, a 34 éves nő 2016-tól másfél éven át dolgozott a helyi benzinkúton, és itt jött rá egy furcsa technikai hibára.

BANKKÁRTYÁS FIZETÉSNÉL A TERMINÁL BIZONYOS HELYZETEKBEN NEM VON LE PÉNZT A VÁSÁRLÓTÓL, MIKÖZBEN A PÉNZTÁRGÉP EZT SIKERES TRANZAKCIÓKÉNT ÉRZÉKELI.

Megfigyelte, hogy ha a vásárló bankkártyáját a PIN-kód beütése után egy-két másodperccel később kihúzza a készülékből, akkor nem vonják le a vevőtől a pénzt, de mivel a pénztárgép sikeresnek ítélte meg a tranzakciót, a benzinkút kasszájában nem keletkezik azonnal hiány.

 

Ezt kihasználva 2017-ben fél évig utánvétellel rendelt magának termékeket az internetről, címnek pedig az említett töltőállomást adta meg. A helyszínen kártyával fizetett a csomagért, de a feljebb vázolt trükköt kihasználva valójában nem vonták le tőle a tranzakció árát. Ugyanezt a módszert alkalmazta a saját üzemanyagkártyájának a feltöltésekor is. Ezenkívül bizonyos esetekben a fizető autósok készpénzét is elrakta, ha nem kértek nyugtát vagy számlát, mert úgy tett, mintha azokat a saját bankkártyájával fizette volna ki.

A volt benzinkutasnak információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és sikkasztás miatt kell bíróság elé állnia.

  • MTI
  • Index 
Likeolj és kövess minket:
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük