Petárdáznak a Jósavárosban-Ti küldtétek

Többen is írtak nekünk azzal kapcsolatban, hogy Nyíregyházán a Jósavárosban éjszakánként petárdáznak. Anonim levélírónk is ezért keresett meg minket. 

“Sziasztok!

A Jósavárosban már 2 hete napi szinten dobálja egy féleszű a petárdákat nem tisztelve sem éjjelt, sem nappalt. Hétvégén már nagyon bátor, mert napközben sem rest elmulasztani.  Szombaton a Korányi közön haladó két tini lány állt meg sokkosan a rémülettől, mert a mutáns agyatlan,  a bódék közé dobta valahonnan, talán az ablakból. Sok kisgyermekes anyuka, kutyát sétáltató, idős és fiatal járókelő ijedt már meg a hirtelen hanghatástól. Ne számítson semmi jóra, ha a hatóság elkapja mert sokan készülnek már erre a pillanatra!”

Fontos kiemelni viszont, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján tilos magánszemélyek részére a petárda birtoklása, vásárlása és felhasználása. Tehát még Szilveszter napján sem szabad petárdázni!
A rendelet megszegése esetén a vonatkozó jogszabályok alapján szabálysértési eljárást kell kezdeményezni – helyszíni bírság nem szabható ki.

  • Fotó: illusztráció 
Megosztás: