Kizuhant a templom toronyból és elhunyt Magyarbánhegyes katolikus plébánosa

A helyi önkormányzat saját halottjának tekinti a fiatal plébánost

Magyarbánegyes önkormányzata a közösségi oldán tudatta a hírt, miszerint Fabisz Ákos katolikus plébános pénteken délután tragikus hirtelenséggel elhalálozott. A hét éve felszentelt Fabisz Ákos korábban a szegedi dóm káplánja volt, 2012-ben szentelték fel, ezt követően kezdte meg szolgálatát a Békés megyei településen, ahol a hívek nagyon szerették.

“Plébános úr pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Munkássága, lénye, közösségre ható ereje, vidámsága, végtelenül hiányozni fog.” – írta az önkormányzat közleménye.

Úgy tudni, hogy a plébános a helyi templom tornyából zuhant ki, egyes hírek szerint azt az órát igyekezett megjavítani, amelynek rendbetételén erőn felül sokat munkálkodott.

A vasárnapi adventi ünnepség helyett déli 12 órakor az adventi gyertya meggyújtásakor  közös imádságra várjuk a lakosságot, mindezt Ákos atya emlékének ajánlva. Fabisz Ákos plébánost Magyarbánhegyes Község Önkormányzata Képviselőtestülete saját halottjának tekinti.

  • behir.hu
Megosztás:

2 thoughts on “Kizuhant a templom toronyból és elhunyt Magyarbánhegyes katolikus plébánosa

  1. Jó nagy kamu ez a szöveg! Persze, télen, sötétben a toronyórát javította??? A valóságot nem lehetne megírni?

    1. Ezt megírod az összes híroldalnak vagy csak nekünk? A rendőrség is megerősítette az információt egyébként és sosem írunk kamut. Ez egyébként egy átvett hír. Írd meg ugyanezt a Behir.hunak, meg mindenki másnak is! Hajrá!

Zárt Téma