HÁROM ÓRÁN BELÜL KÉTSZER FOGTÁK EL AZ ITTAS SOFŐRT

Másodszor már vezetői engedélye sem volt a 48 éves férfinak.

 

A járőrök 2019. november 14-én délután állampolgári bejelentés alapján szűrték ki a forgalomból azt az autóvezetőt, aki feltűnően bizonytalanul közlekedett Veszprém felé a 82-es számú főúton. Az intézkedés során a sofőrrel szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredményt mutatott, ezért vezetői engedélyét elvették, őt pedig további mintavétel céljából előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd szabadon bocsátották.

Ugyanezen a napon, alig három órával később arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Nagyvázsony külterületén a 77-es számú főúton egy autós árokba hajtott, zavart állapota miatt a segítségére siető személyek mentőt hívtak. A Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának helyszínre irányított járőrei megállapították, hogy a 48 éves veszprémi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel azt tőle kollégáik már bevonták. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda ismét pozitív eredményt mutatott. A jármű utasterének átvizsgálása során a járőrök a hátsó ülésen egy üres vodkásüveget találtak. Minderre figyelemmel az intézkedés alá vont személyt a veszprémi kórházba mintavétel céljából előállították.

A 48 éves férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon, a vezetői engedély hiánya miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek a rendőrök.

  • police.hu/Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság
Likeolj és kövess minket:
Megosztás: