“Köszönöm az utalványomat”! Figyelem átverés! A Tesco nevében 85 ezres kupont ígérnek a csalók

A Tesco azt közölte a sajtóval, hogy az áruházlánc nevével csalók élnek vissza, ne dőljön be senki a 85 ezres utalvány ígéretének.

 

A hamis kupon főleg a Facebookon terjed, nagyon kell vigyázni, mert a csalók hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat megszerezni a vásárlóktól, tőlünk – írja a LikeNews.hu hírportál.

A Tesco felhívta a figyelmet arra, hogy nem készít olyan felmérést, ahol a kitöltésért cserébe 85 ezer forintos kupon jár.

Az aktuális nyereményjátékokról minden esetben a hivatalos Facebook és Instagram csatornán, valamint a tesco.hu weboldalon adnak tájékoztatást. A szükséges intézkedéseket a Tesco megtette – közölték.

Erről lehet felismerni a csalást

A jelenleg forgalomban lévő tescos-csalást tehát arról lehet felismerni, hogy a neten, Facebookon, e-mailben terjed és levásárolható kupont ígérnek az adatainkért cserébe.

Az ilyen úgynevezett adathalászat egyre gyakoribb az interneten. Elsőre akár ártalmatlannak is tűnhet, de a csalók értékesítik a tőlünk megszerzett adatokat, amelyeket kifinomultabb csaláshoz lehet majd felhasználni.

Nagyon fontos, hogy semmilyen ígéretért se utaljon senki senkinek sem pénzt az interneten. Ha vásárol, azt csak megbízható ellenőrizhető webshopban tegye mindenki.

Úgy a legkönnyebb ellenőrizni egy internetes boltot, ha felhívjuk. Ha fel sem veszik a telefont, akkor felejtsük el, ha felveszik, akkor is inkább utánvétes fizetést kérjünk, így csak akkor kell kifizetni az áru értékét, ha azt kihozta hozzánk a postás vagy a futár.

  • Kiemelt kép: illusztráció
  • Budapestkörnyeke.hu 
Likeolj és kövess minket:
Megosztás: