Váratlan vendégek lepték meg az éjszakai szántást végző traktorost (videó, fotók)

Featured Video Play Icon

 

Nem sokkal éjfél előtt érkezett üzenet egy nagyon régi és kedves Levadászva tagunktól, aki az éjszaka folyamán szántást végzett a határban. A munkát aztán hirtelen váratlan vendégek zavarták meg. Több alkalommal is a munkagép fényszóróinak kereszttüzében vált láthatóvá hol egyik, hol másik jópofa négylábú . A frissen szántott földterületet terített asztalként kényeztette őket mi pedig nagy valószínűséggel egy aranysakál pár hol egyik, hol másik tagját láthatjuk a videókon. A pockok és egerek lakmározása közben szinte ügyet sem vetettek a munkagépre így szinte egész éjjel a traktor közelében maradtak.

Köszönjük a videót és a fotókat Vass János barátunknak! A pontos területről nem írunk csak annyit, hogy 100 kilométerre van Nyíregyházától és a titkolózás oka az, hogy szeretnénk ha senki ne vadászná le őket. 🙂 

Az aranysakál sajnos nem védett faj hazánkban. Egész évben vadászható. 🙁 A rókákkal állítólag nincsenek túl jóban és ha összeakasztanák a bajszukat akkor nagy valószínűséggel a róka húzná a rövidebbet. Szakemberek szerint hazánkban kb 6500 példány lehet belőlük . A faj egyébként őshonos Magyarországon de egy időben csaknem teljesen eltűnt és a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején jelentek meg újra. 

                                                                                                 Aranysakálok: Fotó: 123RF

 

  • fotók, videó: Vass János 
Likeolj és kövess minket:
Megosztás: