Rekordszámú autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság együttműködő partnereivel szervezett őszi-téli átállást segítő közlekedésbiztonsági családi napot 2019. október 12-én Nyíregyházán, a Nyír Plaza bevásárlóközpont parkolójában. A szakemberek ugyanis úgy vélik, hogy a biztonságos közlekedés alapvető feltétele a járművek évszaknak megfelelő műszaki felkészítése. 

A rendezvény helyszínén rendőrök nyújtottak segítséget a megjelentek kerékpárjainak átvizsgálásában, gépjármű esetén pedig a folyadékszint és a fagyálló ellenőrzésében, és szükség esetén pótolták is azokat. Megnézték a járművezetők és a járművek okmányait, szükség esetén pedig figyelmeztették a sofőröket az okmányok érvényességének lejártára. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóművet vizsgálták meg díjmentesen a szakemberek, és ellenőrizték a világítóberendezések, valamint a gumiabroncsok állapotát.

Idén 59 autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével. Ebből 11 jármű minősült közúti közlekedésre alkalmatlannak, többségében fékhiba miatt. További 15 jármű kisebb feltárt hibák miatt (például kiégett izzó) csak korlátozottan felelt meg a műszaki vizsgán. A nem megfelelő műszaki állapotban lévő gépkocsik tulajdonosai ezúttal figyelmeztetésben részesültek. Az akció tapasztalatai azt igazolják, hogy a biztonságos közlekedés érdekében minden járművezetőnek tudatosan kell felkészítenie járművét – és természetesen saját magát is – a megváltozott körülményekre.

A járművek átvizsgálásának ideje alatt a családtagok és a várakozók sem unatkoztak. A kisgyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó foglalkozás várta, a nagyobbak kipróbálhatták a motor-szimulátort és a részeg szemüveget, illetve a vállalkozó szellemű felnőttek KRESZ-tudásukat is tesztelhették.

Galéria: 

police.hu/Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Likeolj és kövess minket:
Megosztás: