Videón a szörnyű pillanat-Eddig nem látott felvételek kerültek elő a Hableány-tragédiáról

Featured Video Play Icon
Két felvétel került az ATV Híradójának birtokába: az egyiket egy amerikai turista készítette a Viking hajóorrából, a másik felvételt pedig egy térfigyelő kamera rögzítette.

Az ATV Híradójának birtokába került két felvétel a május 29-i hajóbalesetről. Az egyik felvételt a Viking Sigyn orrából készítette egy amerikai turista. A második felvételt egy térfigyelő kamera rögzítette, amin az látszik, hogy sodorta el a szállodahajó a Hableányt.
 
A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok.

A Viking Sigyn ukrán kapitányát vízi közlekedés – halálos tömegszerencsétlenséget okozó – gondatlan veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel gyanúsították meg.

Korábban az ügyben igazságügyi szakértői vélemény állapította meg, hogy a gyanúsított telefonjáról a baleset időpontját követően adattörlés történt. Csütörtökön viszont a Fővárosi Főügyészség arról írt, hogy újabb szakvéleményt kértek, amit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda értékelte-elemezte. A rendőrség ez alapján megállapította, hogy az első szakértő a véleményében tévesen állította az adattörlés tényét. A fővárosi főügyész pedig fegyelmi eljárást kezdeményezett az Igazságügyi Szakértői Kamaránál.

Likeolj és kövess minket:
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük