Az autószerelő a rábízott gépkocsit sajátjaként használta míg motorhibás nem lett

A tatai férfi egy jármű átalakítását elvállalta, de a munkát a meghatározott időre nem végezte el. A gépkocsit sajátjaként használta, szétszedte és úgy is hagyta.
 

A 24 éves autószerelő, egy járműnek a versenyre való átalakítását elvállalta. A sértett 2019. augusztus 13-án elvitte a tatai műhelybe az Opel gépkocsiját, amit a munka idejére a szerelőre bízott. Mivel a munkálatok, a megbeszélt időre nem készültek el, a sértett azt el akarta onnan vinni. Szeptember 12-én szembesült azzal, hogy a jármű szét van szedve, a motorja hiányzik és a kért átalakítások sem voltak még megkezdve. Több alkatrész és karosszériaelem is hiányzott a gépkocsiról. A sértett, ezt követően feljelentést tett a Tatai Rendőrkapitányságon.

A nyomozók október 8-án gyanúsítottként hallgatták ki a tettest. Elmondta, hogy a járművet rendszeresen saját célra használta, ami motorhibás lett. A gépkocsit szétszedte, de már nem foglalkozott vele. A nyomozók a tettest, még egy tatai autószerelő műhelyből történő lopással is meggyanúsították. Ellene sikkasztás bűntett és jármű önkényes elvétele bűntett miatt indult büntetőeljárás. A helyi lakost a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték az ügyészségen a letartóztatását.

  • police.hu/Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
  • fotó: illusztráció 
Likeolj és kövess minket:
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük