Megdöbbentő okból borulhatott fel a diákoknak tartott bemutatón a tűzoltó Vácott! (videó)

A rendőrséggel közösen szervezett bemutatón több tűzoltó is megsérült, az oldalára borult tűzoltóautóban utazó sérülteket kórházba vitték – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila az MTI-vel.

A bemutatóra kilátogatók közül nem sérült meg senki. Az Európai Mobilitási Hét alkalmából megrendezett szimulációs helyzet szerint a váci Duna-parti nagyparkolóban egy égő autót jöttek volna eloltani a tűzoltók, a fecskendős jármű azonban váratlanul az oldalára borult.

Sok helyen írták hogy a nagy sebesség lehetett a ludas, de aztán a Tűzoltók és rendőrök facebook oldalon egy bejegyzés rávilágíthat egy olyan tényezőre is amit elsőre észre sem vettünk a videón.

“Undorító amit művelnek egyesek többi oldalon ☹️ “Fa@a tűzoltók vezetni sem tudnak, jól sikerült gyakorlat, inkább lovas kocsit vezessen stb” sok kis unalomba megsavonyodott kis buzi nem irja ki, hogy azért borult fel a szer mert , nem akarta elgázolni a kollégáját és félre kellett rántani a kormányt. Elnézést a kirohanásért mindenkinek további szép napot és mindenki vigyázz magára puszi pacsi ??????????” 

A 24.hu ki is fotózta ezt a pillanatot a videóból ami a kiemelt fotón látható. A sorokat olvasva több alkalommal is megnéztük a videót és bizony tényleg az autó útjában van egyik kollégájuk aki el is ugrik az érkező jármű elől. Hogy pontosan hol csúszott ilyen végzetes hiba a számításba azt a vizsgálatok fogják majd kideríteni. 

Hasonló eset történt már korábban Olaszországban is ahol egy kanyart követően szintén felborult egy tűzoltó autó. 

 

Megosztás: