Életveszélyes, túlsúlyos járműszerelvények az autópályákon-74 igazoltatásból 66 esetben találtak szabálytalanságot!

Featured Video Play Icon
74 igazoltatás, melyből 66 esetben szabálytalanságokat észleltek a rendőrök – közel egy hónap mérlege Pest megyében a túlsúlyos rakományok tekintetében.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt közel egy hónapban, az M3-as autópálya és az M0-ás autóút Pest megyei szakaszán több esetben hajtottak végre tengelysúlyméréssel kapcsolatos ellenőrzéseket.

A rendőrök ez idő alatt összesen 74 járműszerelvényt ellenőriztek, melyből a tengelysúlymérések alkalmával 66 esetben tapasztaltak szabálytalanságot. A mérések során az egyenruhások találkoztak olyan járműszerelvénnyel, melyen a rakomány 2,9 tonnával haladta meg a megengedett legnagyobb össztömeget. A 2019. szeptember 11-én végrehajtott ellenőrzések során 15 jármű esetében összesen közel 16 tonna túlsúlyt állapítottak meg.

A magyar, román, szlovák, bolgár, török, szerb, német, spanyol és moldáv állampolgárságú járművezetőkkel szemben a Pest megyei rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki túlsúlyos járművel való közlekedés és más szabálysértések miatt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében kéri az állampolgárokat, hogy minden esetben a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek, továbbá felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazzák az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

 

…hogy mindenki hazaérjen!

  • police.hu/Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Likeolj és kövess minket:
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük