Autós videók-Az első esetben egy hölgy, pár méter múlva egy kerékpáros kislány volt veszélyben Nyíregyházán

Featured Video Play Icon

 

Nyíregyházán (is) csaknem hetente gázolnak gyalogátkelőhelyen. Kerékpárosok, gyalogosok sérülnek meg súlyosan. Sokszor vitaindító, hogy ki a hibás. Elindítjuk ezért autós videóinkat. A felvételekkel olyan helyzeteket igyekszünk bemutatni amivel próbálunk egy kis szemléletet formálni! Megéri jobban figyelni gyalogosként, kerékpárosként, autósként egyaránt! 

 

A mostani helyzet is ilyen. Nem gond, hogy kitolja az autós a kocsi hátulját mert megértjük, hogy ki szeretne tolatni és valahogy így jelzi azt a külvilág felé. Még az is elmegy, hogy bár szabálytalan, de elhúz az idős hölgy előtt. Viszont pár méter múlva már nem sok hiányzik a balesethez. Intenzív fékezés és a takarásból persze, hogy egy kislány kerékpározik a családtagok előtt egyenesen az autó elé! Ki a hibás? Egyrészt a KRESZ szerint egyértelműen az autós…de ha egy picit jobban felgyorsul és elüti a kislányt akkor kit érdekel a KRESZ igaz?

Na ezért forog minden úton most már egy kamera az autónkban. Próbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy MINDENKINEK jobban kell figyelnie! 

  • Zene: Bócsi Zoltán 

 

Megosztás: