Videó a kukoricaföldre landolt utasszállítóról-Mindenki túlélte a balesetet!

Featured Video Play Icon

Ahogy arról korábban beszámoltunk, madarakkal ütközött az Ural Airlines Airbus A321-es repülőgépe a Moszkva Zsukovszkij repülőtérről végrehajtott felszállás közben, a repülőgép mindkét hajtóműve leállt az első hírek szerint. Az A321-es személyzete egy mezőgazdasági területen hajtott végre kényszerleszállást, mindenki túlélte a balesetet.

Az Ural Airlines U6 178-as járata Moszkva – Zsukovszkij repülőtérről indult Szimferopolba csütörtökön hajnalban. A járatot a légitársaság VQ-BOZ lajstromjelű Airbus A321-211 típusú repülőgépe teljesítette. A repülőgép fedélzetén 234 utas és személyzet tartózkodott.

Az első hírek szerint az A321-es közvetlenül a felszállást követően, a kezdeti emelkedési szakaszban madárrajjal ütközött. A repülőgép mindkét CFM56 típusú hajtóműve madarakat szívott be, amelynek következtében az erőforrások működésképtelenné váltak.

A repülőgép ezt követően a repülőtér közelében egy mezőgazdasági területen hajtott végre kényszerleszállást.

Az aviatio-safety.net az eseményről közzétett adatlapja szerint az A321-es a felszállást követően 750 láb (kb. 230 méter) magasságig tudott emelkedni, majd a hajóművek leállása miatt süllyedni kezdett és 2-3 tengeri mérföldre (kb 4-5 kilométerre) a futópályától, behúzott futóművekkel ért földet egy kukoricatáblában.

Az A321-es egyik hajtóműve a földet érést közben leszakadt, de mindenkinek sikerült elhagynia a fedélzetet, a balesetet mindenki túlélte.

A legfrissebb információk szerint a fedélzeten 226 utas és 7 fő személyzet tartózkodott, a vészkiürítés során tíz ember sérült meg, köztük három gyermek. 

Az MTI legfrissebb információi 23 sérültről szólnak, akiket kórházba szállítottak A sérültek között öt gyermek van.

 

Forrás: airportal.hu

Likeolj és kövess minket:
error
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük