Egy hosszabb autós utazás előtt nem árt ha erre is gondolsz!

Szendvics, innivaló, ruhák, lábbelik, tisztálkodási eszközök, törölköző, matrac, játékok, jogosítványok, igazolványok, pénz, bankkártya bepakolva. Indulhatunk? 

 

Egy hosszabb autós utazás előtt nyaraláskor egy kicsit olyan, mintha elköltöznénk. Szinte mindenről azt gondoljuk, hogy fontos magunkkal vinni, hogy az otthonunktól távol se kerüljünk szorult helyzetbe. Szinte olyanok vagyunk mit a csiga, mert utazótáskáinkba csaknem a lakást is magunkkal visszük. Mi a helyzet a járművünkkel amivel útnak indulunk? 

A csereperiódust elérő folyadékok és alkatrészek tervszerű cseréjével mi is sokat tehetünk azért, hogy járművünk megbízhatóan eljuttasson minket A-ból B-be akkor is,  ha a távolság most nem a megszokott pár kilométer, hanem akár több száz kilométeres utat tervezünk megtenni. 

Persze minden ami elromolhat az egyszer el is romlik. Legyünk erre is felkészültek. Legyen “B” tervünk minden egyes hosszabb út előtt. Az autóban pedig ellenőrizzük le a kötelező tartozékok mellett azokat az eszközöket is amikkel egy nem várt helyzetben kimászhatunk a slamasztikából. Alap, hogy a kerékcseréhez szükséges eszközök és szerszámok nélkül el se induljunk! Kerékanyakulcs, emelő, kifogástalan állapotban lévő pótkerék, elakadás jelző háromszög, nekünk és az utasoknak  fényvisszaverős mellény, elemlámpa, úttestre is helyezhető villogó, szereléshez kesztyű, térdeléshez szőnyeg :), bikázáshoz kábel, vontatáshoz kötél, ivóvíz, némi szerszám, a legvégsőbb esetre egy autómentő telefonszáma és a jó szerencse velünk legyen! 

Autópályán

Ne álljunk le az autópályán  a leállósávon szerelgetni mert életveszélyes! Jóval az autó mögött állítsuk fel az elakadásjelző háromszöget és utasainkkal együtt biztonságos helyen távol a pályától várakozzunk! A 112-es segélykérőn jelentsük a helyzetünket mert a legfontosabb hogy ne történjen baleset! A leállósáv életveszélyes hely! Igyekezzünk a járművet megjelölni és a lehető leghamarabb eltávolodni onnan! Nagyon jó ha mihamarabb elindul értünk a segítség, ezért hosszabb utak előtt legyen meg egy NON-STOP autómentős telefonszáma. Mi Tóth Tibor Tamás elérhetőségével a “zsebünkben” indulunk el, hosszabb utakra. 🙂 Minden utazónak balesetmentes kilométereket kívánunk! 

  • kiemelt fotó: illusztráció 
Likeolj és kövess minket:
error
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük