Szokatlan sárga fény áradt egy gépjárműből Kecskeméten-A környéken elterelték a forgalmat

Több szerkocsival vonultak ki a tűzoltók hétfő délután a kecskeméti Praktiker áruház melletti körforgalomhoz, ahol egy autóból szokatlan sárgás fény áradt.

Az esetre a BAON.hu olvasói hívták fel a figyelmet. A hírportál utánament a dolognak és  Kovács Andreától, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudták, hogy  az érintett kisteherautó veszélyes anyagot szállított. A kocsi rakterében elhelyezett egyik hordóból az ezidáig meg nem állapított veszélyes anyag kijutott. A katasztrófavédelem munkatársai jelenleg a kármentesítési munkálatokat látják el, a helyszínre várják a Katasztrófavédelmi Mobil Labort is.  A szóvivő tájékoztatása szerint , lakosságvédelmi intézkedés bevezetésére nem volt szükség, ugyanakkor a hírportál olvasóinak  elmondása szerint a környéken elterelték a forgalmat.

A BAON.hu úgy értesült, hogy salétromsavat szállított a teherautó (levegőben nem terjed így a lakosságra nem jelent veszélyt).  Egy 50 méteres körben jelöltek ki védőzónát ( a mobillabor is kiért a helyszínre).

  • BAON.hu 
  • Fotó: Olvasói fotó 

 

Likeolj és kövess minket:
error
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük