A tákolmány miatt két hónapra elvették a román Mekk Elek jogosítványát Tiszaújvárosnál

Egyre pofátlanabb román rendszámos autósokat kapcsolnak le a zsaruk. A lehetetlent és a veszélyt nem ismerő, szabályokra fittyet hányó gépkocsivezetők autópályáinkon nemegyszer hajmeresztő módon vontatnak, szállítanak szinte mindent ami csak eladható.  Az ilyen vontatmányok nagyon veszélyesek lehetnek a többi közlekedőre is ezért minden autósnak azt javasoljuk, hogy amennyiben gyanús esetet észlel haladéktalanul tájékoztassa erről a hatóságokat és ha lehetősége van dokumentálja az eseményeket!

Most egy házilag barkácsolt szerkezet miatt intézkedtek a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai akik 2 hónapra a jogosítványát is elvették a román felségjelzésű autó vezetőjétől. 

A rendőrök az M3-as autópályán vonták intézkedés alá azt a román sofőrt, aki egy házilag barkácsolt szerkezettel vontatott egy sofőr nélküli autót.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. augusztus 1-jén 12 óra 10 perckor, az M3-as autópályán, Tiszaújváros közelében egy román felségjelzésű autó vezetőjével szemben intézkedtek. A jármű egy házilag összeszerelt szerkezettel, sofőr felügyelete nélkül vontatott egy másik autót.

A tetten ért sofőrt a járőrök előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság – még aznap meghozott – elsőfokú határozatában a szabálysértőt két hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!

  • police.hu/Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Megosztás: