Romániában így is lehet? – Megint eljárás indult balesetveszélyes vontatmány miatt

Egy férfi balesetveszélyesen rögzített, túlsúlyos rakománnyal közlekedett az M1-es autópályán.

A police.hu ismét egy balesetveszélyes vontatásról számolt be de már a fotók alapján sejteni lehetett, hogy ismét román illetőségű járműről lesz szó. Szerencsére ma már sokan bejelentik ha ilyen közlekedőt látnak,  és csak eztán fotózzák a balesetveszélyes vontatmányokat amikkel javarészt autópályán száguldoznak az esetek döntő többségében román autósok. Mivel a legtöbb esetben az autópályákon román autósokkal szemben indul eljárás felmerül a kérdés, hogy vajon, Romániában ez nem probléma? Ott nincs súly és mérethatár, és bármilyen módon lehet vontatni? 

Ha ilyen közlekedőt látunk, késlekedés nélkül értesítsük a rendőrséget! Egy ilyen bejelentés egyébként nem csak azért hasznos mert segíti a hatóságok munkáját. Lehet, hogy egy balesetet is megelőzhetünk azzal, ha időben bejelentést teszünk és a felelőtlen autóst még időben lekapcsolják!  

“Egy román hatósági jelzéssel ellátott Mercedes Sprinter a hozzákapcsolt trélerrel 2019. július 20-án délután az M1-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon közlekedett. A jármű három személygépkocsit és köztük egy keresztben elhelyezett utánfutót szállított, amelynek egy része a tréler szélétől körülbelül egy méterre kilógott. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a balesetveszélyesen rögzített rakományt észlelve a járművet az Autópálya Alosztályra kivezették. A sofőr részére a vontatási szabályok megsértése és a túlsúlyos rakomány elhelyezése miatt helyszíni bírságot szabtak ki, a járműszerelvénnyel pedig nem közlekedhetett tovább.” 

  • police.hu/ Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Likeolj és kövess minket:
error
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük