Heten veszítették életüket amikor egy kisrepülőgép helikopterrel ütközött-Most megtalálták a helikopter kameráinak felvételeit

Előkerültek a hóból egy hét halálos áldozattal járó januári baleset felvételei.

Heten haltak meg januárban, amikor egy helikopternek nekiütközött egy kisrepülőgép az olasz Alpokban, a francia határhoz egészen közel lévő Rutor hegycsúcsnál.

Az olasz hegyimentők most megtalálták a gleccserben a helikopteren az ütközés közben működő két GoPro kamerát – írja az Aosta Sera. Az egyik kamera a szemközti szélvédőre volt irányítva, a másik az oldalsóra. A kamera memóriakártyájáról kinyert felvételek azt a teóriát erősítik, amely korábban is felmerült a vizsgálatok során: a repülőgép alsó része ütközött a helikopter propellerjével.

A helikoptert egy olasz pilóta vezette, ő a gépen lévő négy emberrel együtt elhunyt. A repülőt egy 64 éves francia pilóta, Philippe Michel vezette, két tanulópilótája meghalt a balesetben, ő életben maradt. A pilótát légikatasztrófa okozásával és emberöléssel gyanúsítják, valamint azzal, hogy a repülés közben nem kommunikált az olasz és francia légiirányítással.

  • HVG
Likeolj és kövess minket:
error
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük