“Rendszeresen így közlekedik a kerékpárúton-Legközelebb az autón sem lepődök meg”

“Rendszeresen így közlekedik a kerékpárúton a Tokaji úton egy férfi ami balesetveszélyes és emiatt tilos. Legközelebb talán már az autón sem lepődök meg” -írta Papp János Levadászva tagunk aki fotót is küldött az esetről amit ezúton is köszönünk! 

Nemrég a Sóstói úton a gyermekorvosi rendelő előtt húzott el egy robogós akit megkérdeztünk, hogy amin ül elektromos kerékpár vagy robogó?  Büszkén válaszolta a tulaj, hogy ez négyütemű robogó…mi pedig megkértük hogy az úttestet használja akkor ezentúl mert a zöldségestől, vagy a rendelőkből kilépő gyalogost, vagy a gyermekorvosi rendelőből “menekülő” gyermeket bármikor elgázolhatja itt és amit tesz a KRESZ szerint is TILOS! 

fotó/infó: Papp János 

 

Likeolj és kövess minket:
Megosztás:

5 thoughts on ““Rendszeresen így közlekedik a kerékpárúton-Legközelebb az autón sem lepődök meg”

  1. Ó, ilyen van Örökösföldön is. Többször is előfordult, hogy pont a Semmelweis utcában a lámpánál álltam, előttem hajtott át motorral a zebrán egy nő, hátul pedig egy gyereket szállított.

  2. Egyes, autóval közlekedők is azt hiszik,hogy ha a robogón nincs rendszám az a kerékpárútra való.
    Példa: 41 főút orosi szakasz. A robogómmal közlekedtem és egy terepjáróval közlekedő úriember rám dudált és egyértelmű jelzéssel jelezte,hogy húzzak a kerékpárútra. Előrebocsájtom,hogy gk.-t m.kp.-t, is vezetek. Sajnos tapasztalom, a motorosokkal szembeni agresszivitást(leszorítás,oldaltávolság,ráfutás) persze láttam már motorost is ilyen mentalitással(“nagyvérű motorok”).

  3. Természetesen szabálytalan az illető magatartása. Ilyen esetű rendőri igazoltatást sem láttam,pedig kellene.

  4. Segédmotoros kerékpárral lakott területen kívül – tehát városokban nem! – kerékpárúton is haladhatunk, de ebben az esetben csak max. 30 km/óra sebességgel.

  5. Amennyiben kijelölt kerékpàr út van abban az esetben a robogót, vagy segédmotorkerékpàrt vezető személy a kreszznek megfelelően közlekedik.

Zárt Téma