Biztonsági rács akadályozta a tűzoltókat egy Budapesti lakástűznél (+videó)

Featured Video Play Icon

Nyíregyházán is életveszélyes játékot játszanak azok a lakástulajdonosok akik egyes lépcsőházak bejárati ajtajait a kóddal nyitható zár mellett még kulcsra is bezárják! Ez egy vészhelyzetben nagyon súlyos következményekkel járhat. Budapesten a ráccsal védett folyosó hátráltatta a mentést egy néhány nappal ezelőtti lakástűznél! 

Tűz ütött ki június 6-án délután Budapest IV. kerületében egy 10 emeletes lakóházban.

A Virág utcában álló épület 4. emeleti lakásában egy helyiség teljes terjedelmében égett. A tűz miatt a lakás lakhatatlanná vált.

Az eset során személyi sérülés nem történt.

A fővárosi tűzoltók összesen 15 személyt kísértek ki az épületből, közülük 3 főt mentőálarcban.

A tűzoltók feladata ilyen helyzetekben, hogy az érintett lakással szomszédos többi lakást is átvizsgálják, különös tekintettel a kigyulladt ingatlan feletti otthonokra. Megtörténhet, hogy a lakásba bejutott füst miatt az ott lakók füstmérgezést szenvednek, eszméletüket vesztik. A tűzoltóknak ezért kell akár az ingatlanok feltörésével is megbizonyosodniuk arról, hogy a lakás üres, mentendő személy nincs benne.

A mentést hosszú percekre megakaszthatja egy-egy betörésvédelmi rács vagy biztonsági ajtó. A tűzoltók ilyenkor megpróbálnak az ablakon át bejutni, vagy hidraulikus feszítő eszközöket vetnek be. 

 

 
  • Forrás: BM OKF 
    Fotók: Dudás Tamás tű. zls. (FKI)
 
 
Likeolj és kövess minket:
error
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük