Mivel játszhat a gyermek és mivel nem? Mivel tud és mivel nem?

Tapasztalataim alapján a legtöbb gyermekjáték használhatatlan. 

Ha a játékgyártók, forgalmazók stb nem perelnének be olyan szinten hogy a végén szamárrá változzak annyira szívesen indítanék egy “pocsék játékok” fórumát. 🙂 A legtöbb gyermek játék olyan szinten átverés mint a 90-es években az Itt a piros hol a piros a piacok kis utcáiban. Vettem már olyan vasútkészletet ami 1 napig működött, autópályát aminek útjain nem fért el a kistraktor amit hozzá adtak és sorolhatnám még azt a sok hasznavehetetlen vacakaot amit rendre boltban vettünk.

Egy ideje ezért  már próbálok olyan játékot adni a gyerkőcnek ami felnőtteknek való eszköz mert azt legalább összerakják, de persze kicsit alakítok rajta viszont mindent nem lehet így kezelni. 😀  Azért nem vehetek neki ugye egy riasztópisztolyt csak mert az összes “patronos” olyan gagyi mint annak idején az Adios mackónadrág .

Tegnap kapott megint egy játékpisztoly. Nem vettem “műhanyagot” mert gondoltam legyen kicsit reál és legyen működöképesebb mint műanyag társai.  Egy olyat ami nekem is volt kiskoromban. Kis piros kör alakú “patront” lehet bele tenni és igazán nagyot szól. Viszont ez a fegyó annak ellenére, hogy nem volt éppen olcsó olyan mint a leggagyibb kaparós sorsjegy szöveg “minden negyedik nyerő “. Ha szerencséd van akkor akkorát pukkan minta lőszer sem lenne benne de ehhez kell 30 próbálkozás. Teljesen szabad akaratából csattan valamikor 30 próbálkozás alatt és mondom akkorát, hogy ahhoz képest egy retro tini rágógumilufijának csattanásának  hangja egy 10 megatonnás atombomba. Kattogtatja szegény aztán szökővente füstöl egyet és kész.

Persze tisztában vagyok vele, hogy ettől vannak súlyosabb gondok is 😀 de a sokadik átverés miatt úgy éreztem virtuálisan ki kell sírnom magam a vállatokon és érdekelne, hogy más is tapasztal hasonlót?  Most nézem közben, hogy ez a játékpisztoly nem is Kínai, hanem Spanyol…és mégis fabatkát sem ér. Itt egy kis kitérő: A fabatka egyébként most reneszánszát éli. 1500 Ft-ért már találtam kulcstartóként a különböző adok-veszek oldalakon. 😀  

Kiemelt fotó illusztráció 🙂 

Likeolj és kövess minket:
error
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük