Intenzíven fékezett és folyamatosan dudált a vonat Virányosnál ahol egy pillanat alatt romlott el a jelzőberendezés

Featured Video Play Icon
Egyszerre két helyen is szinte ugyanabban az időpontban egymástól távol 2 helyen is kikapcsolt a jelzőberendezés

Ti küldtétek rovatunkba sajnos egyre gyakrabban kapunk fotókat videókat olyan vasúti átkelőhelyekről ahol nyitott sorompó mellett érkezik a vonat. Ma Virányosnál pillanatok alatt kellett reagálnia a mozdonyvezetőnek és az autósoknak, hogy ne történjen baj. A videót készítő elmondta, hogy szabad jelzésre érkezett majd egy pillanat múlva már nem működött a jelzőberendezés miközben érkezett a vonat. Hatalmas dudálás és fékezést követően a videó felvétel is elindult amin már az látható, hogy biztonságos sebességgel érkezik meg a szerelvény . Meghibásodás esetén lassú haladás és hangjelzés a protokoll de elképzelhető, hogy itt most minden nagyon hirtelen történt és csak a gyors reagálás előzte meg a bajt. Mindenki tisztában van vele, hogy mi a KRESZ idevonatkozó szabálya de nem hagyható figyelmen kívül az a tény, hogy a jelzőlámpák miatt megszokják az autósok,  hogy a szabad jelzés szabad áthaladást jelent. Később pedig sokan a vasúti átkelőhelyen is így haladnak keresztül. 

Ami pedig minimum elgondolkodtató, hogy szinte ugyanebben a pillanatban Nyíregyházán a Korányi Frigyes utcán lévő vasúti átkelőhelyen is kikapcsolt jelzőberendezés mellett érkezett meg egy vonat . 

  • fotó: “Korányi F. Ut Kemecsei uti vasutátjáró (vadászcsárda mellett) kb 10 perce igy müködött.” Halász Zsolt Levadászva tag 
  • Videó : anonim Levadászva tag 

“Szia! Jöttem ma 15 óra körül visszafelé Tokajból és a virányosi vasúti átjáró szabadot jelzett, holott jött a vonat. Mire elkezdtem a felvételt róla viszont már nem jelzett semmit az átjáró, így jött nagyon lelassítva a vonat, mivel ő is tapasztalta, hogy folyamatosan jönnek át az autók. Egyébként 2 másodperccel korábban még fehéren villogott a jelzőlámpa, csak mire elővettem a telefont már nem jelzett. Oké, a KRESZ szerint a fehér is csak azt jelzi, hogy működik a lámpa, de hát tegyük a szívünkre a kezünket… Nem véletlen, hogy a vonat is satufékkel fékezett és mint az őrült úgy dudált előtte, mert látta, hogy gond van. Sajnos az már nincs rajta a felvételen, hogy fehéren villog és hogy dudál folyamatosan a vonat.” 

 

Likeolj és kövess minket:
error
Megosztás:

2 thoughts on “Intenzíven fékezett és folyamatosan dudált a vonat Virányosnál ahol egy pillanat alatt romlott el a jelzőberendezés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük