Kevés volt a Corsában a lóerő ezért derékig kihajolt és felnivel dobálta az őt üldöző rendőrt Debrecenben

Gépkocsival menekült a két debreceni lakos. A körzeti megbízottak elfogták őket.

A körzeti megbízottak 2019. május 10-én 13 óra körül Debrecenben, a Sámsoni úton járőröztek, amikor észrevettek egy fehér, Opel típusú gépkocsit, amelyet egy általuk ismert fiatal fiú vezetett.

A rendőrök megállapították, hogy a személygépkocsin egy másik járműhöz tartózó rendszám van, ezért megkülönböztető jelzéssel utána mentek.

Az autót vezető fiú, amikor észrevette a rendőri jelzést, nem állt meg, hanem nagyobb sebességgel továbbhajtott. Figyelmen kívül hagyta a többszöri felszólítást, és megpróbált elmenekülni a szolgálati gépkocsi elől.

A körzeti megbízottak követték az Opelt, amikor az abban utazó egyik férfi menet közben, derékig kihajolt az autóból és egy lemez felnit dobott a rendőrök felé, akiknek sikerült elkerülniük az ütközést. A Corsa utasa ezt követően egy másik felnit is megpróbált a szolgálati gépkocsinak dobni, de ezzel sem sikerült megakadályoznia a követést.

A járművezető egy földúton hirtelen megállt, majd ő és utasa is megpróbált elfutni a rendőrök elől, akik többszöri felszólítást követően elfogták őket.

Az egyenruhások előállították a 15 éves fiút és 46 éves apját a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók.

A Debreceni Rendőrkapitányság ellenük egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja és más közlekedési szabálysértések elkövetése miatt folytatja az eljárást.

Velük szemben – őrizetbe vételük mellett – a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közlekedési bűncselekmények – közlekedés biztonsága elleni bűntett és közúti veszélyeztetés bűntette – miatt folytatja az eljárást.

police.hu/ Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Megosztás:

1 thought on “Kevés volt a Corsában a lóerő ezért derékig kihajolt és felnivel dobálta az őt üldöző rendőrt Debrecenben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük