A tegnapi és tegnapelőtti időjárás lerendezte az amúgy is megfagyott akácvirágot! Óriasi kár a méhészetben!!!!

Featured Video Play Icon

Az elmúlt napok időjárása óriási kárt okozott a méhészetben-kaptuk a hírt méhészektől. Hétfőn a repceföldekről jött elkeserítő hír a mai napon pedig az akácosból. A hidegben a méhek repcén igen keveset gyűjtöttek. Olyan keveset, hogy ha így marad az időjárás ez a mennyiség arra sem elegendő, hogy életben maradjanak. Etetni kell őket ami májusban már egyáltalán nem megszokott!  A hegyekben kihelyezett kaptárak begyűjtését az éjszakai órákban a felázott talaj még jobban nehezítette. Elakadt egyik méhész ismerősünk teherautója, majd egy traktoros állt hadrendbe csak hogy hazajussanak csaknem üres kaptárakkal. /A cikk írásának pillanatában egy másik helyszínen szintén elakadva entésre várnak/. 🙁 

Időközben egy másik méhész B. Balázs üzenete is eljutott hozzánk. Ők az akácosból jelentik, hogy nagy a baj. A tegnapi és tegnapelőtti időjárás nem kedvezett az akácnak. A méhészek jelentős károkkal számolnak. Veszélyben az idei méz . 🙁 Meleg idő kell most az akácnak! 

B. Balázs még elmondta, hogy ami átok az egyik oldalon talán áldás lehet a másikon, mert a  kalászosokra, kukoricára, napraforgóra viszont jól jött a csapadék. 

videó: B. Balázs 

 

Likeolj és kövess minket:
error
Megosztás:

2 thoughts on “A tegnapi és tegnapelőtti időjárás lerendezte az amúgy is megfagyott akácvirágot! Óriasi kár a méhészetben!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük