Amíg a többi kislány Barbizott Ő egy Simsonnal motorozott-Haklik Melinda története következik

Érdekes emberek rovatunk következő részében Haklik Melindáé a főszerep

Melinda nagyon sok hírt és információt küldött már nekünk és hosszú évek óta figyelemmel kísérem az útját. Elmondhatom, hogy nem egy hétköznapi történet az övé. Az eddigi útja tele van kihívásokkal , sikerekkel, élményekkel de egy idős gépkocsivezető figyelmetlensége miatt a poklot is megjárta. 2015 nyarán egy súlyos motorbaleset vétlen szenvedő alanya volt, amit hosszú rehabilitáció követett. Gyógyulását biztosan segítette az a szeretet ami mindig is körülvette. Ő nem az a flegma csaj, aki egy BMW anyósüléséért bármit megtenne, hanem egy olyan temperamentumos , aki bömbölő motorral és füstölő kerekekkel uralja azt .  Ha kell gond nélkül megjavítja, aztán másnap átgurul az országon egy 40 tonnás kamion volánja mögött. 

 

“Talán az egész ott kezdődött amikor a Barbibabákat kisautókra és villáskulcsra cseréltem. Már gyermekként is elkönyveltek fiús lánynak. Szerencsémre nem a külsőm miatt, sokkal inkább a “férfias”  szakmák iránti vonzalmam miatt, már ha lehet valamit konkrétan annak hívni.

8 évesen màr édesapám motorozni tanított a Simsonján és traktort vezetni. Akkoriban màr csodálva néztem az olajos kezét s mondtam magamban na egyszer én is ilyen leszek! Úgy is lett. Elvégeztem az autószerelő iskolát majd az autótechnikus végzettséget is megszereztem. Egy pár évet sikeresen ledolgoztam ebben a szakmában, ahol valljuk be szükséges a fizikai erőnlét.

Emellett besegítettem a családi mezőgazdaságba is és önkéntes tűzoltó voltam Nagykállóban.

Azért a fiús szakmák mellett a  modellkedés is közel áll a szívemhez. 2006-ban modell vizsgát is tettem és azóta is szívesen állok a fényképezőgép elé. 

Aztán jött egy nagy törés az életemben. Végigjártam a motoros ranglétrát, tudtam venni egy gyorsasági motort. De egy szép nyári napon egy figyelmetlen idős bácsi lefordult előttem lakott területen kívül, féktávon belül. Sajnos esélyem nem volt megállni, így elengedtem a kormányt lesz ami lesz. 31 méter repülés után értem földet. Egy parkoló autóba csapódott a motorom. Súlyosan megsérültem. 

A kórházban a nem megfelelő vizsgálatok miatt másnap vették észre, hogy nagy a baj. Életmentő műtét után a bal vesémtől és a lépemtől búcsúznom kellett. Számos törést, zúzódast lelki megpróbáltatást átélve felépültem. A fizikai állapotom viszont korántsem a régi. Így abba kellett hagynom az egyetlen dolgot amit szerettem,amiért annyit küzdöttem hogy elismerjenek nőként.

 

Választanom kellett egy másik szakmát amit örömmel tudok csinálni és nem a 4 fal közé zár. Így lettem kamionsofőr. Tavaly novemberben kezdtem egyből egy 40tonnás szerelvényen a Gégény Transznál. Csodálkozva néztek az ott dolgozó férfiak, mondván mit akar itt ez a törékeny nő. Azóta büszkén mondhatom, hogy kollégájuknak fogadtak és elmondásuk szerint megálltam a helyem.

Mindemellett van természetesen hobbim is, ez pedig a drift. Van egy saját versenyautóm, egyenlőre edzéseken veszek részt, támogatók híján még nem indulok versenyeken.”

 

 

 

Likeolj és kövess minket:
error
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük