EZÉRT NE TEGYÉL VIRÁGOT A LÉPCSŐHÁZBA! Nyíregyházán kulcsra is zárják a lépcsőházakat

Sokan különböző dolgokat hagynak a társasházak folyosóin de a legújabb veszélyes szokás, hogy KULCCSAL is bezárják a lakók a lépcsőházat ami egy vészhelyzetben akár végzetes lehet! Elég egy tűzeset, vagy egy rosszullét és a nyitó kóddal így nem nyitható ajtó komoly kockázatot jelent! 

Az országos mentőszolgálat most egy éles helyzet kapcsán a lépcsőházba tett virágokkal kapcsolatosan írta le véleményét! 

Budai bajtársainkat riasztották ahoz a kritikus állapotban levő légzési elégtelen férfihez, akinek mozgatásához a Katasztrófavédelem gyors segítségét kérték a mentők. A nagy súlyú beteget csak hordágyon, félig ülőhelyzetben lehetett szállítani úgy, hogy közben az életmentő eszközök is kéznél legyenek, hisz bármikor újraélesztésre lehet szükség. Bajtársaink ezt már az ellátás közben felmérték és még a tűzoltók értesítése előtt, a hozzátartozót kérték meg arra, hogy “akadálymentesítse” a lépcsőfordulókat. A felfele siető mentők ugyanis látták, hogy a lakók mindenfélét kitettek azokra a helyekre, ahol nehezen fér el egy hordágy. A lépcsőházat díszítő virágokat és kisasztalokat éppen addigra sikerült elpakolnia az egyik lakónak, mire a segítség megérkezett. Az OKF szakemberei így késlekedés nélkül tudták segíteni a férfi további ellátását, majd a mentőbe történő mozgatását ,amire minél hamarabb szükség volt. Miután minimális mozgás is befojásolhatja a beteg állapotát, hosszú percekig tartott amíg óvatosan levitték a férfit, akit a gyors ellátásnak köszönhetően végül stabil állapotban szállítottak kórházba bajtársaink! Mielőbbi felépülést kívánunk! Az életmentésben résztvevőknek
Gratulálunk!

infó, fotó: Országos Mentőszolgálat 

Likeolj és kövess minket:
error
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük