Csatatér volt a mozi a vetítés után

Elkeseredett posztot találtunk a “Petőfi Mozi Pápa” facebook oldalán. Az üzemeltető teljesen joggal írta le gondolatait és szeretné, ha nem fordulna elő az ami szombat este történt. 

 

Ez a kép a tegnap esti 20.00-s Mi c. film után készült az erkély utolsó sorában. Tudjuk, hogy a nassolás manapság szinte elválaszthatatlan része a mozizásnak. Azt is tudjuk, hogy bizony leesik néha 1-1 szem popcorn. Sőt, olyan is van, hogy egy egész zacskó kiborul véletlenül. A mozi személyzete ezt minden előadás után feltakarítja, hiszen minden nézőnek joga van a megvásárolt mozijegyért cserébe egy tiszta, kulturált nézőtérre beülni.
Az ilyen képek láttán viszont elgondolkodom, hogy nem lett-e átlépve valamiféle határ. Egyáltalán létezik ilyen határ? Vagy a mozi személyzetének mindent fel kell takarítani? Persze…fel kell, hiszen a ma érkező nézőnek ugyanúgy joga van a tiszta és kulturált környezethez. Ő nem tehet róla, hogy egy másik néző nem tud normálisan viselkedni.
Továbbra sem értem azonban, hogy az ilyen néző minek jön el moziba? Gondolom nem a kulturált szórakozásért. Mit gondol, miután otthagyja a mocskát? Azt, hogy ő most milyen vagány? Gondol egyáltalán bármit? Mit csinál otthon? Ugyanezt? Nem arról van szó, hogy én sosem mentem nagy baráti társasággal szórakozni. De engem megtanítottak rá otthon, hogy más munkáját mindig tisztelni kell!
Szeretném megkérni azt, aki a kép láttán esetleg magára ismer (és minden valaha hasonlóan cselekvő társát), hogy tisztelje meg a mozi dolgozóit legalább annyival, hogy a poharát, chipses/popcornos zacskóját elviszi a számos kihelyezett szemetes valamelyikébe!

Köszönettel,

Micsik Zoltán
Mozivezető

Az eredeti poszt itt található! 

 

Likeolj és kövess minket:
error

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük