A mai nappal vadonat új rovat indul “Mezőgazdaság” címmel

A mai naptól új rovatot indítunk “Mezőgazdaság” címmel. Az év minden évszakában folyamatosan töltünk majd fel ezzel kapcsolatban érdekes tartalmakat! 🙂 

A Levadászva csoport alapja és építőköve az emberközpontú szemlélet . Olyan témával szeretünk a legjobban foglalkozni aminek az emberi oldala ma a legtöbb helyen nem kerülhet rivaldafénybe. Ezért is jöttünk létre. Mi nem csak akkor szeretnénk pl a mezőgazdasággal foglalkozni amikor már baj van. A mai napon  egy érdekes sorozatot indítunk azok számára akiket érdekel a földművelés, állattenyésztés, és egyáltalán minden olyan téma ami a mezőgazdasággal kapcsolatos. Jó szórakozást kívánunk! 

Méhek

Mi a helyzet március végén a méheknél?

Jelenleg a méhcsaládok fejlődnek, bővülnek. A generációváltás aprilisban végbemegy. 

A tél nehézségeit átvészelő méhek lecserélődnek megújult erővel teli méhekre.

A szeles hideg idő ellenére is a méhek kijárnak gyűjteni virágport és vizet. Jelenleg a fűzről hordják a citromsárga virágport.

Mivel nem elegendő a virágpor a fiasításnak ezért segíteni kell nekik. Sörélesztőt kell kitenni ami fehérjében gazdag tápanyagforrás. Szépen el is hordják.

 

A méhcsalád hosszú ideig tartó átvizsgálása nem javasolt ilyen szeles, hideg időben! A fiasitás megfázását okozhatja. Élelempótlás céljából vitaminos cukorlepényt adunk a családnak.

 

                                             Méhészeti munkákról folyamatosan beszamolunk. 🐝🐝🐝🐝

-infó/fotó: B.Balázs 

 

   

Likeolj és kövess minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük